De Bijbelse sabbat

Een website om de Bijbelse sabbat:

- te (her)ontdekken,
- te gedenken,
- te vieren,
- te onderhouden,
- maar bovenal :

te genieten van dit geschenk aan ons bij de schepping gegeven.

Lees hier alles over het ontstaan van de sabbat, de betekenis in de geschiedenis tot in onze tijd en hoe deze geleidelijk aan veranderd is van de 7e dag (zaterdag)  naar de 1ste dag  van de week (zondag) in de loop der eeuwen, maar nog steeds door miljoenen gevierd wordt als Gods Heilige dag.
Hoe kun je de Bijbelse sabbat vieren? Heeft sabbat vieren nog een betekenis in deze tijd?

Wat kunt u vinden op deze site?

- Informatie over de sabbat
- Informatie over bijeenkomsten
- Bijbelstudies over de sabbat
- Bijbelstudies over andere onderwerpen
- Presentaties over de sabbat

Deze site is opgezet omdat er veel vragen m.b.t. de sabbat zijn en wij een overzicht willen geven van Bijbelse argumenten die aantonen dat de sabbat nog steeds belangrijk is voor deze tijd.

Dat de site wellicht wat 'wettisch' overkomt, wil absoluut niet zeggen dat wij er van uitgaan dat je alleen door het gedenken van de  sabbat je redding kunt bewerkstelligen.  Het belangrijkste is dat je Jezus erkent als je persoonlijke verlosser en dat je Zijn voorbeeld wilt volgen en uitdragen in je dagelijkse leven, zodat je het evangelie bekend kunt maken in heel de wereld. Uit liefde voor Jezus volg je Hem en doe je wat Hij gezegd heeft. Sabbat is een teken van trouw en essentieel voor de juiste keuze van aanbidding. (lees meer hier over in  het artikel Tekenen van trouw)

         

klik op het plaatje om de brochures  te downloaden.

Voor onderwerpen en studies over interessante Bijbelse onderwerpen verwijzen wij u naar onderstaande site
(klik op het plaatje om naar de site te gaan)

veelgestelde vragen

Vaak worden er teksten uit de Bijbel aangedragen waarvan men stelt dat het sabbatsgebod is afgeschaft omdat de wet vervuld is, met name de apostel Paulus wordt hier vaak geciteerd.

Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden

Heeft u een vraag over de sabbat, neemt dan contact op via het contacformulier

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke dag is de sabbat?

Heeft u een mooie ervaring met het vieren van de sabbat of wilt u iets moois delen, laat dan een reactie achter.

9 reacties

  1. Aanvulling op de eerdere getuigenis:

    Ik werkte namelijk nog op zon- en feestdagen nog bij het bedrijf waar ik destijds fulltime werkte. Het betreft een meubelzaak en de verkoop op feestdagen was daar zeer belangrijk, het was een ‘no go’ om niet op een feestdag aanwezig te zijn. (Ik zelf had geen problemen om op deze dagen te werken omdat het niet de Bijbelse feesten uit lev 23 betreft)

    Dit jaar viel 2e kerstdag op een Shabbat en om de Shabbat te eren wilde ik die uiteraard niet werken. Maarja hoe moest ik dit met mijn werk regelen, want dan vrij krijgen was eigenlijk het onmogelijke. Met lood in mijn schoenen kaartte ik het bij mijn regiomanager aan, een man die al flink wat jaren in die functie zat. Ik kreeg direct een nee op mijn vraag en het gesprek werd afgesloten met de mededeling dat het voor mij dus wat om over na te denken was wat ik ging doen.

    Eigenlijk werd er over gebracht dat ik aanwezig zou moeten of anders maar ontslag zou moeten nemen. Hoewel het een vrij heftig gesprek was liep ik met een bepaalde rust weg en ik wist zeker: ik werk niet op die Shabbat, al moest ik mijn baan opzeggen. Hoewel wij als gezin dit inkomen niet zouden kunnen missen. Maar deze keuze en de gemoedsrust kwam door de eerder gedeelde ervaring waarin God heeft voorzien in mijn gebed om werk te ontvangen waarbij ik niet op Shabbat hoefde te werken.

    Ik stuurde een e-mail naar deze manager en personeelszaken dat ik niet kon werken vanuit mijn geloofsovertuiging. Tot de week voor deze specifieke Shabbat had ik nog niks vernomen, maar er moest wel duidelijkheid komen want anders moest ik nog mijn baan opzeggen. En toen gebeurde er iets wat ik als onmogelijk had gezien; de regiomanager die al jaren op deze plek zat bleek opeens tijdelijk uit zijn functie te zijn waardoor er een andere tijdelijke regiomanager kwam. Hij heeft toen met personeelszaken besloten mij toe te kennen dat ik op deze dag niet hoefde te werken. Wow!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *