De Bijbelse sabbat

Een website om de Bijbelse sabbat:

- te (her)ontdekken,
- te gedenken,
- te vieren,
- te onderhouden,
- maar bovenal :

te genieten van dit geschenk aan ons bij de schepping gegeven.

Lees hier alles over het ontstaan van de sabbat, de betekenis in de geschiedenis tot in onze tijd en hoe deze geleidelijk aan veranderd is van de 7e dag (zaterdag)  naar de 1ste dag  van de week (zondag) in de loop der eeuwen, maar nog steeds door miljoenen gevierd wordt als Gods Heilige dag.
Hoe kun je de Bijbelse sabbat vieren? Heeft sabbat vieren nog een betekenis in deze tijd?

Wat kunt u vinden op deze site?

- Informatie over de sabbat
- Informatie over bijeenkomsten
- Bijbelstudies over de sabbat
- Bijbelstudies over andere onderwerpen
- Presentaties over de sabbat

Deze site is opgezet omdat er veel vragen m.b.t. de sabbat zijn en wij een overzicht willen geven van Bijbelse argumenten die aantonen dat de sabbat nog steeds belangrijk is voor deze tijd.

Dat de site wellicht wat 'wettisch' overkomt, wil absoluut niet zeggen dat wij er van uitgaan dat je alleen door het gedenken van de  sabbat je redding kunt bewerkstelligen.  Het belangrijkste is dat je Jezus erkent als je persoonlijke verlosser en dat je Zijn voorbeeld wilt volgen en uitdragen in je dagelijkse leven, zodat je het evangelie bekend kunt maken in heel de wereld. Uit liefde voor Jezus volg je Hem en doe je wat Hij gezegd heeft. Sabbat is een teken van trouw en essentieel voor de juiste keuze van aanbidding. (lees meer hier over in  het artikel Tekenen van trouw)

         

klik op het plaatje om de brochures  te downloaden.

Voor onderwerpen en studies over interessante Bijbelse onderwerpen verwijzen wij u naar onderstaande site
(klik op het plaatje om naar de site te gaan)

veelgestelde vragen

Vaak worden er teksten uit de Bijbel aangedragen waarvan men stelt dat het sabbatsgebod is afgeschaft omdat de wet vervuld is, met name de apostel Paulus wordt hier vaak geciteerd.

Bekijk hier veelgestelde vragen en antwoorden

Heeft u een vraag over de sabbat, neemt dan contact op via het contacformulier

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke dag is de sabbat?

Heeft u een mooie ervaring met het vieren van de sabbat of wilt u iets moois delen, laat dan een reactie achter.

9 reacties

  1. De sabbat is het merkteken of te wel het zegel van God de schepper van hemel en aarde en alles wat er in is.Want hij rustte op de 7de dag en Heiligde die.De 10 geboden die Mozes gekregen had op de berg sinai liggen ook in de ark des verbond en deze heeft nu ook nog steeds zijn kracht ,want Christus zei ook dat er niks vanaf werd gedaan maar juist nog eens versterkt.Dus die 10 geboden is ook het bewijs als je ze houd van je liefde voor God.Daarom we houden hem zoals Christus het deed van zonsondergang tot zonsondergang.En we zullen er offers voor moeten brengen en bij je werkgever moeten zeggen dat je op tijd naar huis moet omdat je dan de Sabbat gaat houden.En als je werkgever er niet mee eens is dan kan je beroepen op de wet van geloofsvrijheid en uitoefening ervan.Er zal een tijd komen wat beschreven is in de grote strijd dat de zondagswet word uit vervaardigt en dan is het nog de zaak om de Sabbat te houden.Want het merkteken die je krijgt is de splitsing tussen de Sabbat vierende en zondags vierende.Wij moeten niet buigen voor de mitra aanbidders of satan aanbidders.Want dan loop je die achterna en daar heeft Christus ons ook voor gewaarschuwd.Door de 10 geboden word je gerechtvaardigd door het geloof en kun je zalig worden.Dat is de enigste manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *